Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність

29.09.2021 14:37

Необхідною умовою неперервної освіти є вміння вчитися впродовж життя, тому для тих колег, які відчували потребу у поглибленні знань щодо медійної грамотності 27 вересня для вчителів початкових класів відбувся ВЕБІНАР з проблеми «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність».

НУШ покликана підготувати учнів до життя в суспільстві, навчити практичних навичок, які допоможуть їм у повсякденні. У світі, яким керує інформація, необхідно вміти її критично оцінювати, знати, яким джерелам можна довіряти, що таке фейкові новини та як захиститися від маніпуляцій. Сучасні діти мають справу з інформаційним простором з найменшого віку (через ґаджети, телебачення, зовнішню рекламу тощо). Тому вони повинні знати, що таке медіаграмотність уже в початковій школі. Відповідно до Державного стандарту початкової школи, однією з ключових навичок, яку має опанувати учень НУШ є інформаційно-комунікаційна компетентність.

Через інтегрований курс «Я досліджую світ», учень вчиться усвідомлено використовувати інформаційні та комунікаційні технології та цифрові пристрої для доступу до інформації.

Опанувавши ці навички, дитина відповідально використовує комп’ютер чи мобільний телефон у повсякденному житті, вміє захищати себе та свій інформаційний простір, дотримується правил безпечної роботи.