Серпнева методична зустріч учителів географії та економіки

28.08.2023 08:21

Серпнева методична зустріч учителів географії та економіки

22 серпня 2023 року відбулася традиційна методична зустріч учителів географії та економіки закладів освіти Хмельницької області під гаслом «Готовність до нового навчального року: говоримо про найактуальніше». У роботі заходу взяла участь Назаренко Тетяна Геннадіївна, доктор педагогічних наук, професор, завідувачка відділу навчання географії та економіки Інституту педагогіки Національної академії педагогічних наук України, співавтор модельної навчальної програми «Географія. 6-9 класи». Тетяна Геннадіївна розкрила особливості викладання географії в Новій українській школі, у тому числі зупинилася на оновленні методики викладання шкільних курсів географії, починаючи з 6 класу. У фокусі обговорення були модельні навчальні програми та навчальні програми з географії, планування навчальної діяльності учнів на уроках, освітні втрати, сучасні виклики географічної освіти та шляхи їх вирішення тощо. 

Методистом ХОІППО Думанською Г. В. проаналізовано зміст нормативних документів щодо організації освітнього процесу в сучасних умовах, розставлено акценти на основних віхах педагогічної діяльності учителів географії, підведено підсумки методичної роботи за минулий навчальний рік, упродовж якого учителі готувалися до впровадження нового Державного стандарту базової середньої освіти у 2023/2024 н. р. при вивченні навчального предмета «Географія. 6 клас», ділилися досвідом роботи в пілотних 6-х класах за модельними навчальними програмами, узагальнили власний досвід педагогічної діяльності у формі посібників, статей, онлайн-виступів, стали співавторами підручника географії для 6 класу, досягли успіхів у роботі з обдарованими дітьми на рівні громади, області, всеукраїнському та міжнародному рівнях.      

У цьому навчальному році географічна спільнота активно включається у процес реформи Нової української школи. Учителі готові підкорити всі вершини в освітньому процесі, особливо в умовах воєнного стану. Ми реалізуємо усі плани й програми державної політики в галузі освіти України. Нехай буде успішним навчальний рік, який ми починаємо. Віримо Збройним силам України! Наближаймо разом нашу Перемогу!

Слава Україні!

Героям слава!

https://surl.li/kkxpj

Презентація «Географія-22 серпня-2023-2024»