Семінар вчителів біології та хімії пілотних класів

05.10.2023 08:38

Із 1 вересня 2023 року вчителі 7-х класів пілотних закладів освіти прийняли естафету впровадження реформи НУШ. Це означає, що освітній процес зазнав суттєвих змін, педагоги продовжують опановувати нові підходи до навчання та ще безліч інновацій.

     Відповідно до плану роботи Хмельницького ОІППО та з метою ознайомлення з досвідом роботи вчителів біології та хімії пілотних шкіл Хмельниччини, 03.10.2023 року було проведено консультаційну зустріч з вчителями біології і хімії,  учасниками інноваційного освітнього проєкту всеукраїнського рівня за темою «Розроблення і впровадження навчально-методичного забезпечення для закладів загальної середньої освіти в умовах реалізації Державного стандарту базової середньої освіти» для 7 пілотного класу НУШ з таких питань:

  1. Модельні навчальні програми: особливості реалізації.

  2. Навчальні комплекти для учнів.

  3. Організація освітнього процесу: реалізація сучасних методик навчання.

  4. Особливості оцінювання в пілотних класах.

  5. Обмін досвідом роботи в пілотних класах.

     У теоретичній частині семінару Мирна Л.А., методист біології, акцентувала увагу педагогів на нормативних документах, що регулюють процес упровадження Концепції «Нова українська школа» у базову загальну середню освіту; зупинилася на навчально-методичному забезпеченні реалізації модельних навчальних програм з біології; навела приклади використання онлайн-інструментів для формувального оцінювання під час уроків.

Продовжуючи тему організації освітнього процесу в пілотних класах, Буймістер Л.В., методист хімії, зупинився на аналізі модельної навчальної програми з хімії та розробленому для їх реалізації навчально-методичному забезпеченні.

     Під час практичної частини заходу, досвідом упровадження модельних навчальних програм поділилися вчителі біології та хімії пілотних класів.