Про вибір модельних навчальних програм і підручників з біології

26.02.2024 15:01

У лютому 2024 року стартував І етап конкурсного відбору підручників  для 7 класу Нової української школи. 

Відбір підручника - це не просто вибір навчальної книги, це вибір нової стратегії розвитку учнів та нових підходів до навчання. Це процес, що потребує ретельної уваги та обґрунтованого підходу, адже від нього залежить якість та ефективність навчальних матеріалів, які отримують учні. 

Щоб допомогти вчителям біології визначитися з вибором модельної навчальної програми та  підручником,  в рамках обласного марафону, проведено низку  онлайн-вебінарів (координатор зустрічей Мирна Л.А., методист ХОІППО ім. А.Назаренка).  

Так, 18 січня  відбулася зустріч з співавторами модельної навчальної програми «Біологія. 7-9 класи» для закладів загальної середньої освіти   та підручника   «Біологія. 7 клас» (видавництво «Генеза») Ольгою Кулініч і Людмилою Юрченко «Нові підходи до вивчення біології у 7 класі: авторський погляд». 

21 лютого  - з авторами підручника «Біологія.7 клас» Л.Горобець, Л.Кокар, Н.Кравець,  Г. Жирська (видавництво «ТзОв Астон»).  

22 лютого - з авторами модельної навчальної програми та підручника Андрієм Самойловим, Ольгою Тагліною, Ольгою Утєвською, Людмилою Довгаль «Новий поггляяд на вивчення біології в 7 класі НУШ» (видавництво «Ранок»).   

Про особливості оцінювання в НУШ йшлося на вебінарі 06 лютого за участі спікерки видавництва «Ранок» Юлії Мандренко.

З алгоритмом дій щодо вибору підручника до модельної навчальної програми можна ознайомитись за покликанням:https://znayshov.com/News/Details/vidbir_pidruchnykiv_dlia_7_klasiv_nush_alhorytm_dii_zakladu_osvity

(Інформація надана методистом Л. Мирною).