Мистецька зустріч зі Світланою Павлик

15.04.2024 18:01

13.04.2024 р. відбулась мистецька зустріч зі Світланою Павлик, вихователем Хмельницького ліцею Хмельницької обласної ради, майстринею текстильної іграшки. Організатором зустрічі стала Махмутова Анжела, методист художньо-естетичних дисциплін Хмельницького обласного інституту післядипломної освіти імені Анатолія Назаренка.

Тема розмови торкнулась можливостей лялькотерапії, а це – комунікація, релаксація, виховання, розвиток, навчання. Арт-терапія не має ні обмежень, ні протипоказань, будучи м’яким і безпечним методом у роботі з психоемоційним станом, своїм власним та будь-якої дитини.

Учасники зустрічі:

  • познайомилися з яскравими світовими брендами: «Лялькою Горджус», яка створена шотландською художницею-портретисткою Сюзен Вулкотт та «Лялькою Тільда», придуманою норвезькою дизайнеркою Тоні Фіннангер;
  • дізнались, як від захоплення Тільдою у Світлани Павлик народилось хобі, а згодом – майстерність у виготовленні власних текстильних іграшок, призначення яких – естетичне задоволення, декор інтер’єру, подарунки. Образи усіх іграшок – унікальні, продумані до дрібниць з використанням натуральних матеріалів та застосуванням різних авторських прийомів;
  • спробували виготовити власну фетрову іграшку;
  • «знизили рівень гормону стресу кортизолу, а це робить наше життя щасливішим і здоровішим» (Сьюзен Магсамен, професорка нейромистецтва).